понеділок, 3 лютого 2014 р.

Вплив квітів на людину

Американський Університет Ратгерс (штат Нью-Джерсі) провів дослідження, як квіти впливають на емоції і благополуччя людини. Дослідницька група вивчила реакцію 147 жінок на три різних подарунка, рівних у грошовому еквіваленті: квіти, корзина з фруктами і романтичні свічки. Учасники не знали, який подарунок вони отримають.
При доставці подарунка, дослідники вивчали словесні і невербальні реакції учасників, опитували настрій, почуття, задоволеність життям до і після кожної доставки подарунків.

Остаточний висновок: 
Квіти є природним і здоровим модератором настрою. Хоча всі подарунки в цілому мали позитивний ефект, квіти частіше приводили жінку в захват і давали більше позитивних емоцій.
Результати дослідження по емоційному впливу кольорів:
• Квіти мають безпосередній вплив на щастя. Жінки продемонстрували надзвичайний захват і подяку, отримавши квіти.
• Квіти мають довгостроковий позитивний ефект на настрій. Вони роблять людей більш стресостійкими, більш задоволеними життям.
• Квіти зміцнюють стосунки. Присутність квітів веде до збільшення соціальних контактів з друзями та родиною.
• Квіти додають домашнього затишку. Вони створюють позитивний емоційний фон для людей, які знаходяться в цьому просторі.
• Люди, які купують квіти, є більш щасливими. Після вивчення результатів дослідження, учасники різного віку і у всіх категоріях повідомили, що вони будуть купувати квіти і в майбутньому.


Немає коментарів:

Дописати коментар